CRUSON DE BANANE – anul 1969
textul original :
„3 banane, 200 g zahar, ¾ l vin spumos
Se curate de coaja 3 banana sanatoase, se taie felii sau cuburi, se presara cu zahar si se lasa la macerat timp de 8 ore, dupa care se toarna peste ele o sticla de vin spumos. Se pune la gheata. Se serveste foarte bine racit.”
sursa: Prepararea bauturilor in casa, N. Gherman, 1969
- 200 g zahar
- 0,75 l vin spumos
- 3 buc banane
- Se decojesc bananele si se taie felii
- Se pun bananele si zaharul la macerat 8 ore la rece
- Dupa timpul de asteptare de 8 ore, se toarna vinul spumos peste banane
- Se pune la rece
- Se pune crusonul rece in pahare de cocktail si se serveste
Aceast cruson, foarte simplu de realizat, este o bautura alcoolica de rasfat, cu parfum placut de banana si foarte dulce. O bautura perfecta pentru a-ti surprinde placut invitatii.
Evaluarea mea: 5 stele (pe o scala de la 1 la 5 stele)
http://www.reteteistorice.ro/2018/02/08/cruson-de-banane-anul-1969/