CRUSON DE BANANE – anul 1969


textul original :

„3 banane, 200 g zahar, ¾ l vin spumos

Se curate de coaja 3 banana sanatoase, se taie felii sau cuburi, se presara cu zahar si se lasa la macerat timp de 8 ore, dupa care se toarna peste ele o sticla de vin spumos. Se pune la gheata. Se serveste foarte bine racit.”

sursa: Prepararea bauturilor in casa, N. Gherman, 1969

  • 200 g zahar
  • 0,75 l vin spumos
  • 3 buc banane
  1. Se decojesc bananele si se taie felii
  2. Se pun bananele si zaharul la macerat 8 ore la rece
  3. Dupa timpul de asteptare de 8 ore, se toarna vinul spumos peste banane
  4. Se pune la rece
  5. Se pune crusonul rece in pahare de cocktail si se serveste

Aceast cruson, foarte simplu de realizat, este o bautura alcoolica de rasfat, cu parfum placut de banana si foarte dulce. O bautura perfecta pentru a-ti surprinde placut invitatii.

Evaluarea mea: 5 stele (pe o scala de la 1 la 5 stele)

http://www.reteteistorice.ro/2018/02/08/cruson-de-banane-anul-1969/

Font Resize