INGHETATA DIN SIROP DE SMEURA – anul 1929
textul original : „La un sfert kgr. sirop de zmeura, punem 3 sferturi kgr. apa, precum si zeama din 3 lamai, 4-5 linguri zahar pisat, toate bine mestecate si strecurate printr-un servet, apoi puse in cutia de inghetata.”
sursa: Buna menajera sau carte de bucate, Ecaterina Comsa, 1929
- 250 ml sirop de zmeura
- 750 ml apa
- 4-5 linguri zahar pudra
- 3 buc lamai
- Se stoarce zeama de la 3 lamai
- Se amesteca bine siropul de zmeura cu apa, zeama de lamaie si zaharul pudra
- Se strecoara compozitia printr-o strecuratoare
- Se pune in forme / cutii de inghetata la congelator
- Se consuma a doua zi (cand se ingheata)
Am pus compozitia atat in forme siliconate de inghetata cat si in cutii clasice. Ambele variante merg foarte bine. O inghetata foarte, foarte racoritoare, buna si iarna insa cu siguranta perfecta pentru zilele toride de vara. Foarte simpla si sanatoasa. Clar, o mare bucurie pentru copii. Evaluarea mea: 5 stele (pe o scala de la 1 la 5 stele)
http://www.reteteistorice.ro/2018/02/13/inghetata-din-sirop-de-smeura-anul-1929/