CHIFTELUTE DE MERE – ANUL 1972
Textul original al retetei: „4-5 mere, cativa biscuiti pisati, 1-2 oua, 2 linguri zahar pudra, 2-3 linguri nuci, zahar vanilat, 1 pahar untdelemn. Merele curatate se rad prin razatoare, se amesteca cu ouale batute, zaharul si nucile pisate. Se leaga cu atatea biscuiti pisati pana cand se obtine o compozitie mai tare. Se formeaza chiftele care se prajec in untdelemn si se servesc pudrate cu zahar vanilat.”
Sursa: Bauturi si dulciuri din fructe, Burbea Silvia, 1972
- 300 g mere razuite
- 2 oua
- 2 linguri zahar pudra
- 70 g biscuiti simpli
- 30 g miez nuca
- 1 pahar untdelemn
- zahar vanilat
- Daca se folosesc mere proaspete, acestea se curata si se rad prin razatoare (daca se folosesc mere razuite din congelator, acestea se dezgheata si se scurg de zeama lasata)
- Se piseaza miezul de nuca si biscuitii
- Merele razuite se amesteca cu ouale, zaharul pudra, miezul de nuca si biscuitii (compozitia trebuie sa aibe o consistenta astfel incat sa se poata forma chiftelute)
- Se formeaza chiftelute si se prajesc in untdelemn
- Cand se scot din tigaie, chiftelutele se pun pe o farfurie, pe hartie de bucatarie astfel incat surplusul de ulei sa fie absorbit de hartie
- Chiftelutele se aseaza frumos pe platoul de servit si se pudreaza cu zahar vanilat
- Se servesc calde sau reci
Eu am folosit mere razuite de la congelator si biscuiti simpli cu lapte.
Aceste chiftelute de mere au o consistenta placuta si sunt foarte gustoase.
http://www.reteteistorice.ro/2018/05/29/chiftelute-de-mere-anul-1972/