PRAJITURA DE CIRESE – ANUL 1940


Textul original al retetei: „Intr-o tava unsa cu unt se aseaza un strat de cirese fara samburi si se toarna deasupra urmatoarea compozitie: 5 linguri faina amestecate cu un pahar lapte fiert, zahar, vanilie si 4 oua. Se presara cu bucatele de unt si se coace in cuptorul masinei cu aragaz.”

Sursa: Agenda Galeries Lafayette Socec & Co SA, 1940

  • 500 g cirese
  • 5 linguri faina
  • 1 pahar lapte
  • 150 g zahar
  • putina esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 30 g unt
  • putin zahar pudra
  1. se spala ciresele si se scot samburii
  2. se unge o tava potrivita cu unt (jumatate din cantitatea indicata)
  3. se pun ciresele in tava intr-un singur strat
  4. cu ajutorul unui mixer se face o compozitie din: faina, lapte, zahar, esenta vanilie si oua
  5. se toarna compozitia in tava peste cirese iar pe deasupra, pe intreaga suprafata, se pune untul ramas taiat in bucatele mici si se pune la cuptor
  6. cand prajitura este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca
  7. se taie felii si se aseaza pe platoul de servit
  8.  se pudreaza cu zahar si se serveste

PRAJITURA DE CIRESE – o prajiturica de sezon rapida, fina, delicioasa!

http://www.reteteistorice.ro/2018/06/01/prajitura-de-cirese-anul-1940/

Font Resize