OMLETA CU VISINE – ANUL 1943
Textul original al retetei: „Se curata de samburi ½ kg. visine, se presara o lingura de zahar si se tin asa cam o ora. Se pregateste omleta astfel: se pun intr-un castron 4 linguri de faina, care se amesteca cu 4 oua intregi, un praf de sare si 2 linguri de zahar pisat vanilat. Se subtie cu o ceasca de lapte si o lingura de rom, astfel ca aluatul sa fie ca o smantana. Se topeste putin unt intr-o tigaie, se toarna o parte din compozitie, se pun visinele bine scurse de zeama pe care au lasat-o si deasupra se toarna restul de compozitie. Se coace o jumatate de ora la cuptor.”
Sursa: 101 feluri din fructe, Sanda Marin, 1943
- 500 g visine
- 1 lingura zahar
- 4 linguri faina
- 4 oua
- putina sare
- 3 linguri zahar pudra vanilat
- 1 ceasca lapte
- cateva picaturi esenta de rom
- putin unt
- se spala visinele si se scot samburii
- se presara peste visine 1 lingura de zahar si se lasa asa aproximativ 1 ora
- cu ajutorul unui mixer se face o compozitie din: 4 linguri faina, 4 oua, putina sare, 2 linguri de zahar pudra vanilat, o ceasca de lapte, esenta rom
- se unge o tava potrivita cu unt si se pune in tava jumatate din compozitie, apoi visinele scurse de zeama pe care au lasat-o si deasupra restul de compozitie si se pune la cuptor
- cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie felii, se pudreaza cu restul de zahar vanilat si se serveste
Omleta cu visine – un desert suculent, racoritor si foarte bun
http://www.reteteistorice.ro/2018/06/15/omleta-cu-visine-anul-1943/