OUA RUSESTI – ANUL 1937


Textul original al retetei: „Oua rascoapte se tae dealungul cu coaje cu tot. Se scoate continutul, se toaca cu verdeturi, sare si putin unt, se umple la loc si se coc la cuptor.”

Sursa: Ce mancam azi?, B. Madeleine, 1937

  • 4 oua
  • 40 g unt
  • marar
  • patrunjel
  • putina sare
  • putin ulei
  1. se fierb ouale tari (ouale se pun cand apa e in clocot si se tin la fiert 10 minute)
  2. cand ouale sunt gata, se racesc in apa rece si se taie, cu coaja cu tot, de-a lungul oului
  3. cu o lingurita, scoatem usor continutul fiecarei jumatati de ou (albusul si galbenusul)
  4. tocam verdeata foarte marunt si o punem peste albusurile si galbenusurile scoase din oua, adaugam untul si potrivim de sare; apoi amestecam bine cu o furculita, zdrobind aceasta compozitie
  5. cu o lingurita luam din compozitia preparata mai sus si o punem in jumatatile de oua (coji)
  6. punem jumatatile de ou umplute la cuptor intr-o tava unsa cu putin ulei si le lasam pana se rumenesc putin
  7. se servesc (fiecare persoana serveste luand cu lingurinta compozitia din jumatatile de coaja de ou)

Gust placut de ou copt! Oua rusesti – cu siguranta o aparitie inedita!

http://www.reteteistorice.ro/2018/07/09/oua-rusesti/

Font Resize