PERE IN SOS DE CIOCOLATA – ANUL 1942
Textul original al retetei: „Se face un compot bine legat din pere mici intregi. Dintr-un pahar cu lapte, 150 gr. ciocolata de desert rasa sau cacao si o lingurita de faina, se fierbe si se face un sos. Se aseaza perele intr-o compotiera si se toarna sosul peste ele; apoi se da la ghiata.”
Sursa: Cum putem trai sanatos si ieftin?, V. Florescu, 1942
- 10-12 pere mai mici
- 2-3 linguri zahar
- 1 pahar lapte (250 ml)
- 150 g ciocolata pentru gatit (52% cacao)
- 1 lingurita faina
- Se spala perele si se pun la fiert cu apa si zaharul ( apa cat sa le acopere)
- Separat pregatim sosul de ciocolata astfel: se pune la foc laptele impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca si cand ciocolata este topita se bate faina in ploaie amestecand continuu cu ajutorul unui tel
- Cand compotul este gata (atentie! sa nu se zdrobeasca perele), perele intregi se pun intr-o compotiera si peste ele se toarna usor sosul de ciocolata
-
Se pune compotiera la rece, in frigider 5-10 minute (astfel incat sa se raceasca preparatul si sa se intareasca un pic ciocolata)
- Se servesc
Pere in sos de ciocolata – un desert foarte simplu de pregatit, gustos si de sezon!
http://www.reteteistorice.ro/2018/09/26/pere-in-sos-de-ciocolata-anul-1942/