CHIFTELUTE DE MERE – ANUL 1972


Textul original al retetei: „4-5 mere, cativa biscuiti pisati, 1-2 oua, 2 linguri zahar pudra, 2-3 linguri nuci, zahar vanilat, 1 pahar untdelemn. Merele curatate se rad prin razatoare, se amesteca cu ouale batute, zaharul si nucile pisate. Se leaga cu atatea biscuiti pisati pana cand se obtine o compozitie mai tare. Se formeaza chiftele care se prajec in untdelemn si se servesc pudrate cu zahar vanilat.”

Sursa: Bauturi si dulciuri din fructe, Burbea Silvia, 1972

  • 300 g mere razuite
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • 70 g biscuiti simpli
  • 30 g miez nuca
  • 1 pahar untdelemn
  • zahar vanilat
  1. Daca se folosesc mere proaspete, acestea se curata si se rad prin razatoare (daca se folosesc mere razuite din congelator, acestea se dezgheata si se scurg de zeama lasata)
  2. Se piseaza miezul de nuca si biscuitii
  3. Merele razuite se amesteca cu ouale, zaharul pudra, miezul de nuca si biscuitii (compozitia trebuie sa aibe o consistenta astfel incat sa se poata forma chiftelute)
  4. Se formeaza chiftelute si se prajesc in untdelemn
  5. Cand se scot din tigaie, chiftelutele se pun pe o farfurie, pe hartie de bucatarie astfel incat surplusul de ulei sa fie absorbit de hartie
  6. Chiftelutele se aseaza frumos pe platoul de servit si se pudreaza cu zahar vanilat
  7. Se servesc calde sau reci

Eu am folosit mere razuite de la congelator si biscuiti simpli cu lapte.
Aceste chiftelute de mere au o consistenta placuta si sunt foarte gustoase.

http://www.reteteistorice.ro/2018/05/29/chiftelute-de-mere-anul-1972/

Font Resize