CRAP PE VARZA ACRA – anul 1980
„1,500 kg crap, o varza acra mare, 100 ml ulei, 4 rosii, 1 ardei gras, piper, sare, marar.
Se curata, se spala si se portioneaza crapul, se da cu sare si se lasa sa stea cc 30 minute.
Separat se taie varza ca pentru varza calita, se caleste in ulei, se aduga rosiile curatate de coaja, ardeiul verde taiat feliute, mararul si putin piper. Varza astfel calita, se aseaza intr-o tava, iar deasupra se pun feliile de crap. Se da tava la cuptor, la foc potrivit. In timpul coacerii se ung mereu feliile de crap cu zeama lasata de varza si rosii.
Se serveste cald sau rece, dupa ce crapul s-a rumenit frumos.”
- 1,500 kg crap
- 1 buc varza mare acra
- 100 ml ulei
- 4 buc rosii
- 1 buc ardei gras
- putin piper
- putina sare
- putin marar
- Se curata, se spala si se portioneaza crapul, se da cu sare si se lasa sa stea cc 30 minute
- Se taie varza ca pentru varza calita si se caleste in ulei impreuna cu rosiile curatate de coaja, ardeiul taiat feliute, mararul si putin piper (aprox 30 min)
- Varza astfel calita, se aseaza intr-o tava, iar deasupra se pun feliile de crap stropind pestele cu putin ulei
- Se da tava la cuptor, la foc potrivit , pana cand se rumeneste pestele frumos (aprox o ora)
- Se serveste cald
Fiind iarna, am inlocuit rosiile cu cateva linguri de bulion de rosii de casa Am pulverizat putin ulei peste crap inainte de a pune tava la cuptor (nepunand rosii proaspete nu prea era zeama cu ce sa stropesc crapul in timpul coacerii asa cum indica reteta originala). Excelenta combinatia! Evaluarea mea: 5 stele
http://www.reteteistorice.ro/2018/02/22/crap-pe-varza-acra-anul-1980/