CRAP UMPLUT – ANUL 1966


Textul original al retetei:

„Curatam si spalam bine un crap cam de 1 kg. Preparam separat o tocatura din 100 g slanina (cu fasii de carne prin ea), doua oua rascoapte, sare, piper, patru catei de usturoi, cateva fire de patrunjel si putin arpagic. Umplem crapul cu aceasta tocatura si-l coasem, ca sa nu cada continutul din el. Il punem pe o farfurie care rezista la foc (sticla de Jena). Mai punem in farfurie o bucata de unt cat un ou, cu o jumatate de pahar de vin alb si o jumatate de pahar de apa, putin piper si sare (un varf de cutit). Il dam la cuptor si-l stropim ca pe orice friptura. Intoarcem din cand in cand pestele ca sa se rumeneasca deopotriva peste tot. Il lasam la cuptor aproximativ 2 ore si-l servim cald.”

  • 1 kg peste crap
  • 100 g slanina
  • 2 buc oua fierte
  • 4 catei usturoi
  • cateva fire patrunjel
  • o mana arpagic (frunze verzi cepisoara)
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar apa
  • 1 bucata cat un ou unt
  1. se curata si se spala crapul
  2. cu ajutorul unui mixer facem o tocatura din slanina, ouale fierte, cateii de usturoi, patrunjel, arpagic (frunze verzi de cepisoara), putina sare si piper
  3. se aseaza pestele intr-un vas termorezistent si se umple pestele cu aceasta tocatura
  4. se inchide bine pestele cu betisoare speciale sau se coase ca sa nu iasa umplutura
  5. se adauga in vas alaturi de peste, untul, vinul, apa, sare, piper si se da la cuptor
  6. cand pestele e rumenit pe o parte se intoarce cu grija si pe cealalta parte
  7. este gata cand pestele este rumenit frumos pe ambele parti
  8. se serveste cald

Am inlocuit ouale rascoapte cu oua fierte.
Am pus slanina traditionala de tara putin afumata.
Dupa ce am umplut pestele l-am inchis cu betisoare speciale metalice (sunt ca niste tepuse mici metalice)

Acest crap umplut are un gust deosebit, inedit, foarte bun
Recomandarea mea: 5 stele (pe o scala de la 1-5 stele)

http://www.reteteistorice.ro/2018/05/04/crap-umplut-anul-1966/

Font Resize