CRUSON DE CAPSUNI – ANUL 1969
Textul original al retetei:
„400 g capsuni, 3 l vin alb, 600 g zahar. Se aleg capsunile sanatoase, coapte, proaspete, se pun intr-un vas sau un borcan, iar peste ele se toarna zaharul tos si 1 pahar cu apa. Se scutura sa se amestece zaharul cu capsunile. Se acopera cu un capac si se lasa sa stea 8 ore, apoi se toarna peste ele 3 l de vin alb sau vin spumos. La capsuni se pot aduga fragi.”
Sursa: Prepararea bauturilor in casa, N. Gherman, 1969
- 100 g capsuni
- 150 g zahar
- 1/4 pahar apa
- 75 ml vin alb sec sau demisec
- Se curata si se spala capsunile bine
- Se pun capsunile, zaharul si un sfert de pahar de apa la macerat 8 ore la rece (in frigider)
- Se pune si sticla de vin la rece
- Dupa timpul de asteptare de 8 ore, se toarna vinul alb peste capsuni si se amesteca usor
- Se pune crusonul in pahare (lichid si fructe)
- Se serveste rece
O bautura alcoolica parfumata, racoritoare si foarte buna.
http://www.reteteistorice.ro/2018/05/23/cruson-de-capsuni-anul-1969/