FASOLE BOABE CU VIN – anul 1935
Textul original:
„Fierbe fasolea. Prajeste ceapa in unt, toarna fasolea strecurata peste ea si adauga jumatate de pahar de vin alb, sare, piper si patrunjel. Lasa putin sa stea la foc si da la masa.”
sursa: 1501 feluri de mancari, Constantin Bacalbasa, 1935
- 180 g fasole boabe uscata
- 1 buc ceapa
- 1/2 pahar vin alb
- 1 buc ceapa
- putina sare
- putin piper
- se fierbe fasolea (care a fost pusa in apa cu o seara inainte)
- se prajeste ceapa in unt
- se pune fasolea scursa de apa, vinul, sare, piper si patrunjel
- se lasa la fiert pentru a se evapora alcoolul din vin
- se serveste calda
Asa cum se intampla in multe carti vechi de bucate, nu sunt date exact cantitatile ingredientelor asa ca trebuie sa ne orientam in momentul gatirii retetei si dupa gust cantitatile pot varia O mancarica simpla, gustoasa…mi s-a parut un pic uscata, dar buna. Evaluarea mea: 4 din 5 stele
http://www.reteteistorice.ro/2018/02/14/fasole-boabe-cu-vin-anul-1935/