FASOLE VERDE CU SMANTANA – ANUL 1928

Textul original al retetei:„Cantitati: 200 gr. fasole fiarta, 25 gr. unt, 10 gr. faina (o lingura), 100 gr. smantana, patrunjel verde si sare.

Modul de preparare: in untul incins se pune faina, o stingem cu zeama de carne sau cu apa fierbinte lasand-o sa fiarba putin. Frecam smantana, adaugam cate putin sos apoi turnam smantana peste sos si o saram. Fasolea fiarta cu sare, o punem peste sos lasand-o sa mai fiarba; adaugam putin patrunjel tocat marunt pentru a-I da miros si gust placut.”

Sursa: Caiet de generalitati si notiuni pentru atelierul de bucatarie, 1928

  • 200 g fasole verde
  • 25 g unt
  • 10 g faina (1 lingura)
  • 100 g smantana
  • putin patrunjel verde
  • sare
  1. se curata fasolea verde, se spala, se taie in bucati de cativa centimetri si se pune la fiert in apa cu sare
  2. separat se topeste untul si cand este incins se bate faina punand treptat si amestecand incontinuu cu o lingura de lemn astfel incat faina sa fie incorporata integral si sa nu fie cocoloase
  3. se stinge faina cu apa fierbinte (din apa in care a fiert fasolea) – punem apa putin cate putin amestecand incontinuu pana cand compozitia devine cremoasa
  4. se adauga smantana, sare, fasolea fiarta si scursa de apa si patrunjel tocat marunt
  5. se mai lasa la foc cateva minute si se serveste

Fasole verde cu smantana – 0 mancarica de fasole foarte gustoasa si rafinata!

http://www.reteteistorice.ro/2018/07/04/fasole-verde-cu-smantana-anul-1928/

Font Resize