INGHETATA DE VISINE – ANUL 1937


Textul original al retetei: „Se leaga 300 gr. zahar cu ½ pahar de apa. Se adauga ½ pahar zeama de visine precum si cativa samburi zdrobiti. Se strecoara bine, se adauga zeama de lamaie, se raceste, se pune in serbetiera si se procedeaza obisnuit.”

Sursa: Bucataria intr-o ora, B. Madeleine, 1937

  • 300 g zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 300 g visine
  • 10 samburi visine
  • 1/2 lamaie
  1. Se spala visinele, se curata si se scot samburii
  2. Cu ajutorul unei prese, se storc visinele pentru a obtine sucul  (trebuie sa obtinem ½ pahar suc de visine)
  3. Se sparg vreo 10 samburi de visine
  4. Se face, pe foc, un sirop din zahar si apa
  5. Cand zaharul este topit , se adauga sucul de visine si samburii zdrobiti, se amesteca bine si se ia de pe foc
  6. Se strecoara bine, se adauga zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca
  7. Se pune intr-o cutie la congelator si se serveste a doua zi

Inghetata de visine – consistenta placuta, foarte aromata si racoritoare

http://www.reteteistorice.ro/2018/06/25/inghetata-de-visine-anul-1937/

Font Resize