INGHETATA DE VISINE – ANUL 1937
Textul original al retetei: „Se leaga 300 gr. zahar cu ½ pahar de apa. Se adauga ½ pahar zeama de visine precum si cativa samburi zdrobiti. Se strecoara bine, se adauga zeama de lamaie, se raceste, se pune in serbetiera si se procedeaza obisnuit.”
Sursa: Bucataria intr-o ora, B. Madeleine, 1937
- 300 g zahar
- 1/2 pahar apa
- 300 g visine
- 10 samburi visine
- 1/2 lamaie
- Se spala visinele, se curata si se scot samburii
- Cu ajutorul unei prese, se storc visinele pentru a obtine sucul (trebuie sa obtinem ½ pahar suc de visine)
- Se sparg vreo 10 samburi de visine
- Se face, pe foc, un sirop din zahar si apa
- Cand zaharul este topit , se adauga sucul de visine si samburii zdrobiti, se amesteca bine si se ia de pe foc
- Se strecoara bine, se adauga zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca
- Se pune intr-o cutie la congelator si se serveste a doua zi
Inghetata de visine – consistenta placuta, foarte aromata si racoritoare
http://www.reteteistorice.ro/2018/06/25/inghetata-de-visine-anul-1937/