INGHETATA DIN SIROP DE COACAZE – ANUL 1929
Textul original al retetei: „La un sfert kgr. sirop de coacaze, punem 3 sferturi kgr. apa, precum si zeama din 3 lamai, 4-5 linguri zahar pisat, toate bine mestecate si strecurate printr-un servet, apoi puse in cutia de inghetata.”
sursa: Buna menajera sau carte de bucate, Ecaterina Comsa, 1929
- 250 ml sirop de coacaze
- 750 ml apa
- 3 buc lamai
- 4-5 linguri zahar pudra
- Se stoarce zeama de la 3 lamai
- Se amesteca bine siropul de coacaze cu apa, zeama de lamaie si zaharul
- Se strecoara compozitia printr-o strecuratoare
- Se pune in cutii la congelator
- Se consuma a doua zi (cand e inghetata)
O inghetata foarte racoritoare, pe gustul tuturor. Foarte simplu de pregatit.
Recomandarea mea: 5 din 5 stele.
http://www.reteteistorice.ro/2018/05/08/inghetata-din-sirop-de-coacaze-anul-1929/