INGHETATA DIN SIROP DE COACAZE – ANUL 1929


Textul original al retetei: „La un sfert kgr. sirop de coacaze, punem 3 sferturi kgr. apa, precum si zeama din 3 lamai, 4-5 linguri zahar pisat, toate bine mestecate si strecurate printr-un servet, apoi puse in cutia de inghetata.”

sursa: Buna menajera sau carte de bucate, Ecaterina Comsa, 1929

  • 250 ml sirop de coacaze
  • 750 ml apa
  • 3 buc lamai
  • 4-5 linguri zahar pudra
  1. Se stoarce zeama de la 3 lamai
  2. Se amesteca bine siropul de coacaze cu apa, zeama de lamaie si zaharul
  3. Se strecoara compozitia printr-o strecuratoare
  4. Se pune in cutii la congelator
  5. Se consuma a doua zi (cand e inghetata)

O inghetata foarte racoritoare, pe gustul tuturor. Foarte simplu de pregatit.

Recomandarea mea: 5 din 5 stele.

http://www.reteteistorice.ro/2018/05/08/inghetata-din-sirop-de-coacaze-anul-1929/

Font Resize