LICHIOR DE IERBURI AROMATE – ANUL 1966
Textul original al retetei: „Se pun intr-o sticla 1 lingura de tarhon tocat, 1 lingura de foi de patlagele rosii, 50 g simburi de mere striviti, 1 lingurita foi de menta tocata si 1 lingurita busuioc tocat. Se adauga ¾ l alcool de 90 ° si 200 g apa.Dupa 30 zile se strecoara si se filtreaza. Se adauga un sirop de 200 g zahar si 150 g apa.”Sursa: Sfaturi gospodaresti, 1966
- 1 lingura tarhon proaspat tocat
- 1 lingura frunze de rosii tocate
- 50 g samburi de mere striviti
- 1 lingurita frunze de menta proaspata tocate
- 1 lingurita frunze de busuioc proaspat tocate
- 3/4 l alcool 90°
- 200 ml apa
- 200 g zahar
- 150 ml apa
- Se pun intr-o sticla / recipient: tarhonul tocat, frunzele de rosii tocate, samburii de mere striviti, menta tocata, busuiocul tocat, alcoolul si apa
- Se acopera aceasta compozitie (cu un dop / capac) si se lasa la macerat 30 de zile, amestecand din cand in cand
- Dupa perioada de macerare, se strecoara si se adauga un sirop racit din 200 g zahar si 150 ml apa, amestecand bine
- Se pune lichiorul in sticla cu dop si se pastreaza la loc racoros
- Acest lichior se serveste simplu sau cu gheata
In loc de alcool 90° si apa se poate pune doar un alcool mai slab, de exemplu tuica de 30-40° fara a mai adauga apa. Eu am ales varianta cu tuica si a iesit un lichior foarte bun.
Un lichior aromat si foarte bun in orice anotimp.
http://www.reteteistorice.ro/2018/06/18/lichior-de-ierburi-aromate-anul-1966/