LICHIOR DE IERBURI AROMATE – ANUL 1966


Textul original al retetei: „Se pun intr-o sticla 1 lingura de tarhon tocat, 1 lingura de foi de patlagele rosii, 50 g simburi de mere striviti, 1 lingurita foi de menta tocata si 1 lingurita busuioc tocat. Se adauga ¾ l alcool de 90 ° si 200 g apa.Dupa 30 zile se strecoara si se filtreaza. Se adauga un sirop de 200 g zahar si 150 g apa.”Sursa: Sfaturi gospodaresti, 1966

  • 1 lingura tarhon proaspat tocat
  • 1 lingura frunze de rosii tocate
  • 50 g samburi de mere striviti
  • 1 lingurita frunze de menta proaspata tocate
  • 1 lingurita frunze de busuioc proaspat tocate
  • 3/4 l alcool 90°
  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
  1. Se pun intr-o sticla / recipient: tarhonul tocat, frunzele de rosii tocate, samburii de mere striviti, menta tocata, busuiocul tocat, alcoolul si apa
  2. Se acopera aceasta compozitie (cu un dop / capac) si se lasa la macerat 30 de zile, amestecand din cand in cand
  3. Dupa perioada de macerare, se strecoara si se adauga un sirop racit din 200 g zahar si 150 ml apa, amestecand bine
  4. Se pune lichiorul in sticla cu dop si se pastreaza la loc racoros
  5. Acest lichior se serveste simplu sau cu gheata

In loc de alcool 90° si apa se poate pune doar un alcool mai slab, de exemplu tuica de 30-40° fara a mai adauga apa. Eu am ales varianta cu tuica si a iesit un lichior foarte bun.

Un lichior aromat si foarte bun in orice anotimp.

http://www.reteteistorice.ro/2018/06/18/lichior-de-ierburi-aromate-anul-1966/

Font Resize