MAMALIGA LA GRATAR – ANUL 1914

Textul original al retetei: „Din o mamaliga fearta mai vartoasa, taiem cu o sforicica bucatele lunguiete si late cat palma. Pe fiecare felie punem o felie de branza si o acoperim cu alta felie de mamaliga. Feliile apoi le punem la gratar deasupra unui jaratec sa se infierbinte si sa se prajeasca putin. Atunci se da la masa.”

  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • putin undelemn
  • cateva felii telemea de oaie
  1. Din malai, apa si putin ulei se prepara o mamaliga mai vartoasa
  2. Se rastoarna mamaliga intr-un vas dreptunghiular si mai inalt (pentru a putea taia felii)
  3. Se lasa mamaliga sa se raceasca
  4. Cu ajutorul unei sforicele, se taie felii de mamaliga cam de 1-2 cm
  5. Peste o felie de mamaliga se pune o felie de branza si iar o felie de mamaliga
  6. Aceste felii (sandvisuri) se pun pe gratar

Cantitatea de apa pentru mamaliga si timpul de fierbere depind de tipul de malai folosit (eu am folosit malai macinat in casa). Dupa ce sunt puse pe gratar aceste sandvisuri de mamaliga cu branza, mamaliga se rumeneste frumos si se intareste, astfel pot fi mancate foarte usor cu mana ca un sandvis.

Gust placut de mamaliga cu branza, consistenta buna si merge de minune cu restul produselor clasice de gratar (carnati, pastrama etc).
Mamaliga la gratar va fi cu siguranta de acum vedeta gratarului nostru! Multumim strabunilor din 1914 pentru reteta!
Evaluarea mea: 5 din 5 stele!

http://www.reteteistorice.ro/2018/05/11/mamaliga-la-gratar-anul-1914/

Font Resize