MANCARE DE ARDEI GRASI – ANUL 1949


Textul original al retetei: „Pui intr-o cratita o lingura de untdelemn. Asezi un strat de ardei grasi, curatati si taiati in sferturi. Deasupra asterni un strat mai subtire de ceapa taiata solzi si la urma un strat de patlagele rosii, rupte in jumatate. Urmezi mai departe, punand iar ardei, ceapa si la urma rosii. Sarezi dupa plac. Printre straturile de legume, presaram verdeata tocata. Pui la cuptor sau la foc domol.”Sursa: Revista Sateanca, 1949

  • 1/2 pahar ulei
  • 3 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 5 rosii
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  1. se curata si se spala legumele; ardeii se curata de seminte si se taie in sferturi, ceapa se taie solzisori iar rosiile se taie rondele
  2. verdeata (marar si patrunjel) se toaca marunt
  3. se pune ulei intr-o tava / cratita (ungand bine interiorul) si se adauga: un strat de ardei, apoi presaram ceapa, apoi un strat de rondele de rosii si verdeata, presaram sare si tot asa pana terminam compozitia
  4. se pune la cuptor pana cand legumele sunt fierte
  5. se serveste

In reteta originala nu sunt indicate cantitatile exacte ale ingredientelor, astfel putem sa adaptam propriului gust. Eu am urmat cantitatile indicate mai sus.

Mancare de ardei grasi – simpla si gustoasa…asa cum strabunii nostri gateau!

http://www.reteteistorice.ro/2018/08/01/mancare-de-ardei-grasi-anul-1949/

Font Resize