MANCARICA DE PUI CA LA COTNARI – ANUL 1964


Textul original al retetei: „1 pui mare, o lingura de unt, 2 cepe, 2 ardei grasi, 4-5 rosii mari, 1 pahar de vin de Cotnari, 1 lingura verdeata tocata, 3-4 linguri de smantana, sare. Se fac 8 portii dintr-un pui mare. Se rumenesc in unt, impreuna cu 2 cepe taiate marunt. Se adauga 2 ardei grasi, taiati ca fideaua. Se lasa sa se moaie impreuna cu carnea. Se stinge totul cu un pahar de vin “Grasa de Cotnari” si se lasa sa fiarba putin impreuna. Se adauga cateva rosii frumoase, spalate si rupte in 4 , marar, patrunjel, sare si cateva linguri de smantana. Se lasa pe foc pana da in fiert si apoi se da la cuptor, sa scada putin. Se serveste cu mamaliguta.”

Sursa: Indrumari practice pentru tinerele gospodine, Elena M. Herovanu, 1964

  • 1 pui mare
  • 1 lingura unt
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 4-5 rosii mari
  • 1 pahar vin „Grasa de Cotnari”
  • verdeata (marar si patrunjel)
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  1. se spala puiul si se taie in bucati
  2. bucatile de pui se rumenesc in unt, impreuna cu 2 cepe taiate marunt
  3. se adauga 2 ardei grasi taiati fideluta si se lasa sa fiarba impreuna cu carnea pana cand ardeiul se inmoaie
  4. se stinge totul cu un pahar de vin “Grasa de Cotnari” si se lasa sa fiarba putin impreuna
  5. se adauga rosiile spalate si taiate in patru, verdeata tocata marunt (marar si patrunjel), sare si smantana
  6. se lasa pe foc pana da in fiert si apoi se da la cuptor sa mai scada
  7. cand e gata, se presara suplimentar verdeata tocata marunt pe deasupra si se serveste cu mamaliguta

Mancarica de pui ca la Cotnari – o mancarica de vara foarte gustoasa!

 

http://www.reteteistorice.ro/2018/08/28/mancarica-de-pui-ca-la-cotnari-anul-1964/

Font Resize