MIS-MAS – ANUL 1941
Textul original al retetei: „Paine neagra rece data prin razatoare (6 linguri) se rumeneste in tigaie cu 3 linguri de zahar, 3 linguri nuci, pana incepe a mirosi ademenitor. Atunci se adauga o bucata unt, un ou batut, se rumeneste, amestecand 3-5 minute. Se serveste fierbinte simplu sau cu putina dulceata sau compot.”
Sursa: Caiet de gospodarie, 1941
- 6 linguri pesmet
- 3 linguri zahar
- 3 linguri miez de nuca
- putin unt
- 1 ou
- Cu ajutorul unei rasnite, se macina miezul de nuca
- Se rumeneste in tigaie pesmetul impreuna cu zaharul si miezul de nuca
- Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga untul si oul batut si se amesteca foarte bine avand grija sa nu se arda pesmetul
- Se serveste simplu, cu dulceata sau cu compot
MIS-MAS – un desert inedit, interesant!