MIS-MAS – ANUL 1941


Textul original al retetei: „Paine neagra rece data prin razatoare (6 linguri) se rumeneste in tigaie cu 3 linguri de zahar, 3 linguri nuci, pana incepe a mirosi ademenitor. Atunci se adauga o bucata unt, un ou batut, se rumeneste, amestecand 3-5 minute. Se serveste fierbinte simplu sau cu putina dulceata sau compot.”

Sursa: Caiet de gospodarie, 1941

  • 6 linguri pesmet
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri miez de nuca
  • putin unt
  • 1 ou
  1. Cu ajutorul unei rasnite, se macina miezul de nuca
  2. Se rumeneste in tigaie pesmetul impreuna cu zaharul si miezul de nuca
  3. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga untul si oul batut si se amesteca foarte bine avand grija sa nu se arda pesmetul
  4. Se serveste simplu, cu dulceata sau cu compot

MIS-MAS – un desert inedit, interesant!

 

http://www.reteteistorice.ro/2018/06/28/mis-mas-anul-1941/

Font Resize