Monumente ale eroilor din Primul Război Mondial din județul Brăila

Monumente ale eroilor din Primul Război Mondial din județul Brăila

Cimitirul Eroilor căzuți în perioada 1916-1919, localizat în cimitirul “Sf. Constantin”. Aici se află un monument amintind de cei 1307 eroi brăileni, morţi pe front în 1917. Pe o plăcuţă se află cuvintele: „Moartea lor este viaţa noastră. Omagiul celor 1307 oseminte ale eroilor morţi în 1917 în Moldova şi reînhumaţi în cimitirul eroilor din Brăila în 1938”.

Cimitirul Eroilor
Mormantul Eroilor Români

Mormantul Eroilor Români căzuți în campania 1916-1919/1941-1944 – Monument cu cruce mare din piatră și Cruci din mozaic cu tricolor, amplasat în Cimitirul „Sf.Constantin”-Parchetul Militar.

Comisar Erou Alexandru Popovici (avansat post mortem General de brigadă) 1862-1917 – cruce de marmură și placă funerară amplasată în Cimitirul „Sf.Constantin”-Parchetul Militar; Cruce de piatră fără postament amplasată în Cimitirul  „Sf.Maria”-Parchet 21. Lucrarea este realizată inițial de sculptorul Panait Maina, amplasată în  Cimitirul  „Sf.Maria”-Parchet 21 și cuprinde următoarea inscripţie: „În acest loc, la 22 iulie 1917, comisarul Alexandru Popovici a fost executat de trupele duşmane, purtându-se ca un erou pentru neam”. Osemintele eroului au fost reînhumate, în anul 1931, cu toate onorurile, în Cimitirul Eroilor „Sfântul Constantin” din Brăila.

Comisar Erou Alexandru Popovici
Bust de bronz General Eremia Grigorescu

„Caporal erou Constantin Mușat”- Monument din bronz turnat si patinat și un soclu din zidarie și ciment; Amplasament: Calea Calarasilor, Viziru III;     Autor: George Dimitriu Bârlad.

„Ecaterina Teodoroiu” – Monument din bronz turnat si patinat și un soclu din zidarie și ciment;S=36,57 mp;  Amplasament: B-dul Independentei;     Autor: Oscar Han.

Ecaterina Teodoroiu

Monumentul Eroilor Ianca este amplasat în fata Casei de Cultura Ianca.

Monumente ale eroilor din Botoșani
Monumente ale eroilor căzuți în Primul Război Mondial din județul Brașov

Similare

Nu am găsit niciun rezultat.
Font Resize