OMLETA CU FICAT DE PASERE – anul 1935
Textul original:
„Salta in unt 2 ficati de pasere taiati in bucatele mici, pune sare, piper, patrunjel tocat si un paharel de vin. Faci omleta, o gauresti la mijloc si pui ficatii.”
- 6 buc oua
- 1 lingura apa
- 2 bucatele unt
- 2 ficatei pasare
- 1/2 paharel vin
- putina sare
- putin piper
- cateva fire patrunjel
- Se bat ouale bine, se adauga apa, sare si piper
- Intr-o tigaie se infierbanta o bucatica de unt si apoi se toarna compozitia de oua
- Se prajeste omleta pe ambele parti si se pune pe o farfurie
- Se taie ficateii bucatele mici
- Intr-o tigaie se pune o bucatica de unt si se pun ficateii, sare, piper, patrunjelul tocat si vinul
- Facem o gaura in mijlocul omletei (cu o forma speciala sau cu un pahar)
- In golul format in omleta se pun ficateii
Combinatia de ficatei cu omleta este foarte buna. Evaluarea mea: 5 stele din 5
http://www.reteteistorice.ro/2018/02/14/omleta-cu-ficat-de-pasere-anul-1935/