OMLETA CU FICAT DE PASERE – anul 1935


Textul original:

„Salta in unt 2 ficati de pasere taiati in bucatele mici, pune sare, piper, patrunjel tocat si un paharel de vin. Faci omleta, o gauresti la mijloc si pui ficatii.”

  • 6 buc oua
  • 1 lingura apa
  • 2 bucatele unt
  • 2 ficatei pasare
  • 1/2 paharel vin
  • putina sare
  • putin piper
  • cateva fire patrunjel
  1. Se bat ouale bine, se adauga apa, sare si piper
  2. Intr-o tigaie se infierbanta o bucatica de unt  si apoi se toarna compozitia de oua
  3. Se prajeste omleta pe ambele parti si se pune pe o farfurie
  4. Se taie ficateii bucatele mici
  5. Intr-o tigaie se pune o bucatica de unt si se pun ficateii, sare, piper, patrunjelul tocat si vinul
  6. Facem o gaura in mijlocul omletei (cu o forma speciala sau cu un pahar)
  7. In golul format in omleta se pun ficateii

     

Combinatia de ficatei cu omleta este foarte buna. Evaluarea mea: 5 stele din 5

http://www.reteteistorice.ro/2018/02/14/omleta-cu-ficat-de-pasere-anul-1935/

Font Resize