OMLETA CU VERDETURI – ANUL 1935


Textul original al retetei: „Amesteca ouale cu patrunjel, ceapa si tarhon taiate marunt.”Sursa: 1501 feluri de mancari,  Constantin Bacalbasa, 1935

  • 7 oua
  • 1 lingura cu varf patrunjel taiat fin
  • 1 lingura cu varf cepisoara taiata marunt (ceapa verde)
  • 1/2 lingura tarhon taiat marunt
  1. Se bat ouale bine cu putina sare
  2. Se aduga patrunjelul, cepisoara si tarhonul si se amesteca bine
  3. Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si apoi se toarna compozitia de oua
  4. Se rumeneste omleta pe ambele parti
  5. Se pune pe farfurie si se serveste calda

In reteta originala nu sunt indicate cantitatile exacte, eu am ales proportiile de mai sus insa dupa gust aceste cantitati pot varia.
Gust delicat, placut…foarte bun.
Evaluarea mea: 5 din 5 stele.

http://www.reteteistorice.ro/2018/05/19/omleta-cu-verdeturi-anul-1935/

Font Resize