OMLETA CU VISINE – ANUL 1943


Textul original al retetei: „Se curata de samburi ½ kg. visine, se presara o lingura de zahar si se tin asa cam o ora. Se pregateste omleta astfel: se pun intr-un castron 4 linguri de faina, care se amesteca cu 4 oua intregi, un praf de sare si 2 linguri de zahar pisat vanilat. Se subtie cu o ceasca de lapte si o lingura de rom, astfel ca aluatul sa fie ca o smantana. Se topeste putin unt intr-o tigaie, se toarna o parte din compozitie, se pun visinele bine scurse de zeama pe care au lasat-o si deasupra se toarna restul de compozitie. Se coace o jumatate de ora la cuptor.”

Sursa: 101 feluri din fructe, Sanda Marin, 1943

  • 500 g visine
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 oua
  • putina sare
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • 1 ceasca lapte
  • cateva picaturi esenta de rom
  • putin unt
  1. se spala visinele si se scot samburii
  2. se presara peste visine 1 lingura de zahar si se lasa asa aproximativ 1 ora
  3. cu ajutorul unui mixer se face o compozitie din: 4 linguri faina, 4 oua, putina sare, 2 linguri de zahar pudra vanilat, o ceasca de lapte, esenta rom
  4. se unge o tava potrivita cu unt si se pune in tava jumatate din compozitie, apoi visinele scurse de zeama pe care au lasat-o si deasupra restul de compozitie si se pune la cuptor
  5. cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie felii, se pudreaza cu restul de zahar vanilat si se serveste

Omleta cu visine – un desert suculent, racoritor si foarte bun

http://www.reteteistorice.ro/2018/06/15/omleta-cu-visine-anul-1943/

Font Resize