OMLETA FRANCEAZA – anul 1935
Textul original:„Ia 6 oua, spargele intr-o cratita de pamant, sareaza, pipereaza si bate cu o furculita. Adaoga o lingurita de apa pentru ca sa fie mai usoara. Pune apoi intr-o tigae unt cat o jumatate de ou si cand va fi fierbinte, toarna ouale bine batute. Lasa ca sa se prinda putin ouale, apoi ridica partile prinse cu o furculita spre a strecura dedesubt partile de oua care nu s-au prins inca. Focul sa nu fie prea tare.
Cand vezi ca omleta s-a copt cat doresti, infasoara cu furculita, ridica o margine si o intoarce peste cealalta. Astfel omleta e redusa la jumatate latimea. Rastoarna apoi in farfurie asa ca partea care a fost lipita in tigae, sa fie deasupra. „
- 6 buc oua
- 1 ligura apa
- o bucatica unt
- putina sare
- putin piper
- Se bat ouale bine, se adauga apa, sare si piper
- Intr-o tigaie se infierbanta untul si apoi se toarna compozitia de oua
- Se prajeste omleta pe ambele parti
- Omleta se pune pe farfurie si se serveste calda
O omleta simpla cu gust de ou si unt, consistenta placuta. Evaluarea mea: 5 stele din 5
http://www.reteteistorice.ro/2018/02/14/omleta-franceaza-anul-1935/