OUA CU PATRUNJEL – ANUL 1937
Textul original: „In 80 gr. unt fierbinte se rumeneste pesmet de franzeluta, se aduga o jum. lingura patrunjel tocat si se fierbe cu 2 pahare de smantana acra. Se pun in acest sos 5-6 oua tari, taiate felii, se lasa cateva minute la foc si se servesc fierbinti.”
- 6 buc oua
- 80 g unt
- 3-4 linguri pesmet
- 5 linguri smantana
- 1/2 lingura patrunjel tocat fin
- putina sare
- se fierb ouale tari, se decojesc si se taie felii
- in unt se rumeneste pesmetul
- se aduga pesmetului rumenit patrunjelul tocat fin, smantana si putina sare
- feliile de ou se pun in acest sos si se mai lasa cateva minute la foc
- se servesc fierbinti
Cu siguranta smantana recomandata in aceasta reteta OUA CU PATRUNJEL din 1937 este mai lichida si astfel am pus cateva linguri de smantana cumparata din magazin de 20% grasime.
Simplu de pregatit si cu un gust foarte bun.
Recomandarea mea: 5 stele din 5.
http://www.reteteistorice.ro/2018/05/07/oua-cu-patrunjel-anul-1937/