OUA CU PATRUNJEL – ANUL 1937

Textul original: „In 80 gr. unt fierbinte se rumeneste pesmet de franzeluta, se aduga o jum. lingura patrunjel tocat si se fierbe cu 2 pahare de smantana acra. Se pun in acest sos 5-6 oua tari, taiate felii, se lasa cateva minute la foc si se servesc fierbinti.”

  • 6 buc oua
  • 80 g unt
  • 3-4 linguri pesmet
  • 5 linguri smantana
  • 1/2 lingura patrunjel tocat fin
  • putina sare
  1. se fierb ouale tari, se decojesc si se taie felii
  2. in unt se rumeneste pesmetul
  3. se aduga pesmetului rumenit patrunjelul tocat fin, smantana si putina sare
  4. feliile de ou se pun in acest sos si se mai lasa cateva minute la foc
  5. se servesc fierbinti

Cu siguranta smantana recomandata in aceasta reteta OUA CU PATRUNJEL din 1937 este mai lichida si astfel am pus cateva linguri de smantana cumparata din magazin de 20% grasime.

Simplu de pregatit si cu un gust foarte bun.
Recomandarea mea: 5 stele din 5.

http://www.reteteistorice.ro/2018/05/07/oua-cu-patrunjel-anul-1937/

Font Resize