PAPARA – anul 1939

Textul original:

„Produsele necesare pentru 1 persoana: mamaliguta: 125 gr. faina de porumb, branza: 65 gr., unt: 20 gr

MODUL DE PREPARARE: facem o mamaliguta ca un magiun bine legat.

Luam o cratita sau un vas de piatra special pentru cuptor. Ungem vasul bine cu unt proaspat (netopit). Intindem un strat bun de mamaliguta la fund (2-3 degete)

Se ia branza alba, moldoveneasca sau de burduf. O sfaramam marunt cu furculita. Punem un strat de branza, gros de 1 deget. Apoi – alt strat de mamaliguta. Deasupra se presara branza rasa.

Taiem bucati de unt, le infigem in mamaliguta din loc in loc si dam papara la cuptor.

Observatii: papara se serveste in vasul in care s-a copt.”

  • 250 g malai
  • 130 g branza de burduf
  • 40 g unt
  1. se face o mamaliga bine legata
  2. se unge un vas de ceramica termorezistent cu 20 g unt
  3. se pune in tava un strat de mamaliga (cam de 2 degete)
  4. Se pune apoi un strat de branza de burduf (cam 1 deget)
  5. Se pune din nou un strat de mamaliga
  6. Untul ramas se taie bucatele care se infig in mamaliga
  7. Se presara pe deasupra branza rasa (tot de burduf)
  8. Se pune la cuptor 15 min

Mamaliga am pregatit-o cu malai proaspat macinat in casa dar sigur merge si cu malai cumparat. Reteta simpla insa foarte , foarte gustoasa! Evaluarea mea: 5 stele din 5!

http://www.reteteistorice.ro/2018/02/19/papara-din-anul-1939/

Font Resize