PASTA IN DOUA CULORI DIN BRANZA MIXTA – ANUL 1970
Textul original al retetei: „150 g branza de vaca, 150 g branza de oaie sau cas, 1 lingura de ceapa rasa prin razatoare, 1 lingurita de boia, sare. Branza de vaca se trece prin sita, se adauga casul trecut prin masina de carne, ceapa si sarea. Compozitia se imparte in doua. O parte ramane alba, iar in cea de-a doua se incorporeaza boiaua. La partea cu boia se mai pune si chimen sfaramat in piulita. In felul acesta se obtin doua preparate de paste diferit colorate.”
Sursa: Minuturi si alte retete culinare, Lucretia Oprean, 1970
- 150 g branza dulce de vaci
- 150 g telemea de oaie
- 1 lingura ceapa rasa pe razatoare
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- putina sare
- putin chimen pisat
- Se rade telemeaua de oaie printr-o razatoare mica
- Se rade si ceapa printr-o razatoare mica (pana obtinem o lingura de ceapa)
- Se amesteca branza de vaci cu telemeaua de oaie rasa, cu ceapa si cu sarea; se omogenizeaza bine cu o furculita (sa devina o pasta)
- Se imparte compozitia in doua: jumatate ramane alba si cealalta jumatate se amesteca cu boiaua de ardei dulce si cu chimenul pisat
- Se pune pasta pe feliute de paine si se serveste
Pasta in doua culori din branza mixta – un aperitiv usor de pregatit si gustos.
http://www.reteteistorice.ro/2018/08/30/pasta-in-doua-culori-din-branza-anul-1970/