PASTA IN DOUA CULORI DIN BRANZA MIXTA – ANUL 1970


Textul original al retetei: „150 g branza de vaca, 150 g branza de oaie sau cas, 1 lingura de ceapa rasa prin razatoare, 1 lingurita de boia, sare. Branza de vaca se trece prin sita, se adauga casul trecut prin masina de carne, ceapa si sarea. Compozitia se imparte in doua. O parte ramane alba, iar in cea de-a doua se incorporeaza boiaua. La partea cu boia se mai pune si chimen sfaramat in piulita. In felul acesta se obtin doua preparate de paste diferit colorate.”

Sursa: Minuturi si alte retete culinare, Lucretia Oprean, 1970

  • 150 g branza dulce de vaci
  • 150 g telemea de oaie
  • 1 lingura ceapa rasa pe razatoare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • putina sare
  • putin chimen pisat
  1. Se rade telemeaua de oaie printr-o razatoare mica
  2. Se rade si ceapa printr-o razatoare mica (pana obtinem o lingura de ceapa)
  3. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua de oaie rasa, cu ceapa si cu sarea; se omogenizeaza bine cu o furculita (sa devina o pasta)
  4. Se imparte compozitia in doua: jumatate ramane alba si cealalta jumatate se amesteca cu boiaua de ardei dulce si cu chimenul pisat
  5. Se pune pasta pe feliute de paine si se serveste

Pasta in doua culori din branza mixta – un aperitiv usor de pregatit si gustos.

http://www.reteteistorice.ro/2018/08/30/pasta-in-doua-culori-din-branza-anul-1970/

Font Resize