PATLAGELE VINETE UMPLUTE – ANUL 1936


Textul original al retetei:

” 1. Curat vinetele de coaja de pe deasupra lor

2. Le tai in doua in lung

3. Le scobesc de miez 

4. Fac o tocatura cu carne, ca la chiftele, cu ceapa, ou, marar, sare si piper

5. Umplu cu aceasta tocatura golul dele vinete, apoi tavalesc prin ou si pesmet si pun la cuptor sa se rumeneasca”

Sursa: Cum sa mancam bine si eftin? Specialitati culinare inedite.  Alex N. Pascu, 1936

  • 1 vanata
  • 200 g carne
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri pesmet
  1. Se spala vanata, se taie cotorul si se curata de coaja violet
  2. Se taie vanata in doua pe lung si se scoate miezul cu ajutorul unei linguri
  3. Se toaca carnea impreuna cu ceapa si se amesteca cu marar verde tocat marunt, sare, piper si un ou
  4. Se umplu jumatatile de vinete cu compozitia de carne
  5. Intr-un castron, batem bine oul ramas
  6. Se unge bine fiecare jumatate de vanata cu ou, pe toate partile (inclusiv pe partea cu carne). Putem sa folosim o pensula de bucatarie
  7. Dupa ce este unsa bine cu ou, se presara pesmet pe fiecare jumatate de vanata, pe toate partile astfel incat sa fie bine acoperita de pesmet
  8. Se pun jumatatile de vanata una langa alta intr-o tava unsa cu ulei, in care punem si putina apa (ca sa nu se arda sucul scurs de vinete)
  9. Punem la cuptor si lasam pana cand jumatatile de vanata sunt rumenite frumos
  10. Se servesc

In reteta originala nu se specifica tipul de carne, eu am ales sa pun carne de curcan.
Patlagele vinete umplute – foarte gustoase si foarte frumoase!

 

http://www.reteteistorice.ro/2018/08/06/patlagele-vinete-umplute-anul-1936/

Font Resize