PERE IN SOS DE CIOCOLATA – ANUL 1942


Textul original al retetei: „Se face un compot bine legat din pere mici intregi. Dintr-un pahar cu lapte, 150 gr. ciocolata de desert rasa sau cacao si o lingurita de faina, se fierbe si se face un sos. Se aseaza perele intr-o compotiera si se toarna sosul peste ele; apoi se da la ghiata.”

Sursa: Cum putem trai sanatos si ieftin?, V. Florescu, 1942

  • 10-12 pere mai mici
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 pahar lapte (250 ml)
  • 150 g ciocolata pentru gatit (52% cacao)
  • 1 lingurita faina
  1. Se spala perele si se pun la fiert cu apa si zaharul ( apa cat sa le acopere)
  2. Separat pregatim sosul de ciocolata astfel: se pune la foc laptele impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca si cand ciocolata este topita se bate faina in ploaie amestecand continuu cu ajutorul unui tel
  3. Cand compotul este gata (atentie! sa nu se zdrobeasca perele), perele intregi se pun intr-o compotiera si peste ele se toarna usor sosul de ciocolata
  4. Se pune compotiera la rece, in frigider 5-10 minute (astfel incat sa se raceasca preparatul si sa se intareasca un pic ciocolata)

  5. Se servesc

Pere in sos de ciocolata – un desert foarte simplu de pregatit, gustos si de sezon!

http://www.reteteistorice.ro/2018/09/26/pere-in-sos-de-ciocolata-anul-1942/

Font Resize