SALATA DE FASOLE BOABE – anul 1960


Textul original:„Fasole uscata, ceapa, otet, ulei , piper, sare, patrunjel verde

Se fierbe fasolea boabe (de preferinta cu bobul mare), se scurge, se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-o salatiera. Se adauga ceapa taiata foarte subtire, otet, ulei, piper si sare dupa gust. Se amesteca bine si se presara cu patrunjelul verde tocat marunt.”

  • 180 g boabe fasole uscata
  • 1 buc ceapa
  • putin ulei
  • putin otet
  • putina sare
  • putin piper
  • cateva fire patrunjel
  1. se fierbe fasolea (care a fost pusa in apa cu o seara inainte)
  2. se scurge fasolea de apa si se lasa sa se raceasca
  3. se pune ulei dupa gust, otet, sare, piper si patrunjel tocat marunt

Foarte buna aceasta salata de fasole boabe! Evaluarea mea: 5 stele din 5.

http://www.reteteistorice.ro/2018/02/14/salata-de-fasole-boabe-anul-1960/

Font Resize