SUPA DE CIRESE – ANUL 1938


Textul original al retetei: „Punem la fiert cirese, cu atata apa cat sa le acopere. Cand incepe sa fiarba se pune putin zahar si continuam sa fierbem. Le trecem prin sita. Punem iar pe foc si mai adugam apa cat trebuie. Luam intr-o ceasca putina faina si o mestecam cu cateva linguri de apa rece, pe care o rasturnam in supa, mai adugam zeama de lamaie, sare si inca putin zahar. Se serveste cu paine taiata in patratele rumenita in cuptor.”

Sursa: Mancari de post (100 retete), Maria Parvulescu, 1938

  • 500 g cirese
  • 80-100 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lamaie
  • putina sare
  1. Se spala ciresele si se pun la fiert cu apa cat sa le acopere
  2. Cand apa cu ciresele dau in fiert, se adauga jumatate din cantitatea de zahar si continuam fierberea pana cand ciresele sunt bine fierte
  3. Se strecoara fiertura de cirese printr-o strecuratoare, storcand ciresele bine cu o lingura de lemn astfel incat sa ramana doart coaja si samburii
  4. Se pune supa la fiert din nou
  5. Separat, 1 lingura de faina se bate bine cu cateva linguri de apa astfel incat sa devina un sos alb fin, fara cocoloase
  6. Se pune usor sosul de faina in supa si se amesteca bine
  7. Se mai adauga zeama de la jumatate de lamaie, putina sare si restul de zahar
  8. Se serveste rece cu crutoane de paine frumos rumenite

Cantitatea de zahar se poate modifica in functie de gust.

O supa de sezon,  simpla si foarte buna! Combinatia cu crutoane este ideala!

http://www.reteteistorice.ro/2018/06/06/supa-de-cirese-anul-1938/

Font Resize