TACI SI INGHITE – ANUL 1934

Textul original al retetei: „

Proportii pentru 6 persoane: 5 dl. de lapte, 500 gr. malai, 100 gr. unt, 500 gr. smantana, putina sare, 6 oua.

Se face mamaliguta pripita cu lapte, cand e fiarta se adauga untul, se amesteca pana se topeste, se adauga smantana si iar se amesteca. Se toarna pe o farfurie mare, la mijloc se face o gaura, se sparge ouale intregi, se da la cuptor si se intareste putin.”

  • 500 g malai
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 500 g smantana
  • putina sare
  • 6 buc oua
  1. Se face o mamaliguta cu lapte, unt, putina sare si smantana (smantana se adauga ultima cand e aproape gata mamaliga)
  2. Se toarna mamaliga intr-o tava de cuptor sau in forme mici (de o portie)
  3. Cu o ajutorul unei linguri, se face o gaura in centrul mamaligii si se sparg ouale toate, ca pentru ochiuri, unul langa altul (daca este o forma mai mare in care am pus toata mamaliga) sau cate un ou in fiecare tavita (daca se pune mamaliga in forme mici de 1 portie)
  4. Se da la cuptor si se lasa pana cand sunt gata ouale (mai moi sau mai tari dupa gust)
  5. Se serveste calda

Este posibil sa mai fie nevoie de ceva apa cand facem mamaliga (eu am folosit malai macinat in casa si a trebuit sa adaug si 1 cana de apa)
O gustare foarte buna!
Evaluarea mea: 5 din 5 stele!

http://www.reteteistorice.ro/2018/05/15/taci-si-inghite-anul-1934/

Font Resize