TARTINE CU JUMARI – ANUL 1940

Textul original al retetei:

Se taie in doua 4 chifle, se scobesc si se prajesc in unt. Se face un sos alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, stins cu lapte si amestecat cu cascaval ras. Se umplu painisoarele cu jumari din 4 oua si se decoreaza imprejur cu cornetul umplut cu sos alb. Se lasa 2 minute la cuptorul masinei cu aragaz.”

Sursa: Agenda Galeries Lafayette Socec & Co SA, 1940

  • 4 chifle
  • 4 oua
  • 80 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1/2 pahar lapte
  • 40-50 g cascaval ras
  • putin undelemn
  • putina sare
  1. se taie chiflele in doua, se scobesc si se prajesc pe ambele parti in unt (aproxmativ 40 g unt)
  2. se bat ouale bine cu putina sare
  3. se pune putin undelemn intr-o tigaie si cand este fierbinte se pun ouale si se fac jumari
  4. jumarile de ou se pun in jumatatile de chifle
  5. se face pe foc un sos alb din restul de unt cu faina stins cu laptele, se amesteca bine si cand este ca o pasta se adauga si cascavalul ras si putina sare si se omogenizeaza
  6. cu ajutorul unui cornet se pune sosul alb pe marginea jumatatilor de chifla (imprejurul jumarilor de oua)
  7. tartinele se aseaza intr-o tava si se pun in cuptorul incins vreo 2-3 minute
  8. dupa ce sunt scoase din cuptor, tartinele se pun pe un platou si se servesc calde

O gustare fina, foarte gustoasa si aspectuoasa!

http://www.reteteistorice.ro/2018/05/26/tartine-cu-jumari-anul-1940/

Font Resize