TOCI MOLDOVENESTI – ANUL 1969


Textul original al retetei: „Se curata un kg de cartofi, se spala si se dau prin razatoare. Se storc de zeama si se amesteca cu 100 g cascaval ras si 2-3 oua. Se ia cu lingura din aceasta compozitie si se pune sa se prajeasca in grasime multa, incinsa. Se servesc cu smintina.”Sursa: Pe urmele renumitei bucatarii romanesti, Nadejda Ciobanu, Veronica Brote, 1969

  • 500 g cartofi
  • 50 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
  • 1/2 pahar ulei
  • cateva linguri smantana
  1. se curata cartofii, se spala, se dau prin razatoarea mare si se storc usor de zeama
  2. se rade cascavalul
  3. se amesteca cartofii cu cascavalul ras, ouale si sare
  4. se ia cate o lingura din aceasta compozitie si se pun gramajoare in tigaie in ulei fierbinte (fiecare gramajoara se turteste un pic cu dosul lingurei sa capete o forma plata); se rumenesc frumos pe ambele parti
  5. cand sunt gata, se pun pe platoul de servit
  6. se servesc cu smantana

Toci moldovenesti – o gustare rapida si delicioasa!

 

http://www.reteteistorice.ro/2018/09/20/toci-moldovenesti-anul-1969/

Font Resize