UNT ROSU – ANUL 1969
Textul original al retetei: „
100 g unt, 1 lingura pireu de sfecla. Sfecla fiarta se da prin sita si se amesteca cu untul frecat spuma”
Sursa: Aperitive, Clementina Petra, 1969
- 100 g unt
- cateva felii sfecla rosie
- Se scoate untul din frigider pentru a se inmuia un pic pana pregatim restul ingredientelor
- Se curata sfecla rosie, se taie cubulete si se pune la fiert
- Cand sfecla este fiarta, cu ajutorul unui mixer, se face pasta
- 1 lingura pasta de sfecla se amesteca bine cu untul pana ce acesta are o culoare frumoasa rosie
- Untul se pune pe feliute de paine
- Se serveste ca aperitiv
Un aperitiv usor de pregatit, inedit, aspectuos si gustos.
Evaluarea mea: 5 din 5 stele.
http://www.reteteistorice.ro/2018/05/17/unt-rosu-i-anul-1969/