UNT ROSU – ANUL 1969

Textul original al retetei: „

100 g unt, 1 lingura pireu de sfecla. Sfecla fiarta se da prin sita si se amesteca cu untul frecat spuma”

Sursa: Aperitive, Clementina Petra, 1969

  • 100 g unt
  • cateva felii sfecla rosie
  1. Se scoate untul din frigider pentru a se inmuia un pic pana pregatim restul ingredientelor
  2. Se curata sfecla rosie, se taie cubulete si se pune la fiert
  3. Cand sfecla este fiarta, cu ajutorul unui mixer, se face pasta
  4. 1 lingura pasta de sfecla se amesteca bine cu untul pana ce acesta are o culoare frumoasa rosie
  5. Untul se pune pe feliute de paine
  6. Se serveste ca aperitiv

Un aperitiv usor de pregatit, inedit, aspectuos si gustos.

Evaluarea mea: 5 din 5 stele.

http://www.reteteistorice.ro/2018/05/17/unt-rosu-i-anul-1969/

Font Resize