APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF – ANUL 1975

APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF – ANUL 1975

Pasta cu branza de burduf

Textul original al retetei: „Aperitiv din branza de burduf : 1 kg branza sau cas de oaie proaspat, 1 dl bere, 7-8 sardele, ¼ kg smantana, chimen pisat, ceapa rasa fin. Branza se marunteste cu furculita (casul se da prin masina de tocat), se adauga berea, smantana, ceapa rasa, sardelele bine maruntite si chimenul pisat in piulita si cernut. Se amesteca toate, se potriveste de sare. Se aseaza pe o farfurie. Se orneaza cu masline si gogosari.”

Sursa: Carte de bucate pentru tinerele gospodine, Silvia Jurcovan, 1975

  • 500 g branza de burduf
  • 50 ml bere
  • 4 sardine din conserva (in ulei)
  • 125 g smantana
  • chimen pisat
  • 1 ceapa rasa fin
  • masline si gogosar pentru decorat
  1. Se zdrobeste cu o furculita branza de burduf
  2. Se adauga berea, sardinele maruntite, smantana, ceapa rasa fin si putin chimen pisat si se amesteca bine
  3. Se aseaza pe platoul de servit
  4. Se decoreaza cu masline si bucatele de gogosari si se serveste

Un aperitiv usor de pregatit si foarte bun!

http://www.reteteistorice.ro/2018/09/11/aperitiv-din-branza-de-burduf-anul-1975/

MANCARICA DE PUI CA LA COTNARI – ANUL 1964
Monumente de for public, însemne memoriale, construcții decorative și parcuri din județul Arad

Similare

Font Resize